пʼятниця, 20 лютого 2015 р.

На шляху до Незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку  ціну – власне  життя. Вшанувати їх подвиг і  самопожертву зібралися  користувачі Приютівської бібліотеки-філії.  
 Вони  мали можливість побачити під час перегляду відео: «Реквієм небесній сотні», «Мамо не плач ,я повернусь додому», «Небесна сотня» Герої не вмирають все  з чого розпочинались події, які сколихнули весь світ,послухали вірші та пісні . Завдяки заходу пам’яті героїв майдану «Небесна сотня» діти не лише зрозуміли, хто такі патріоти, а й своєю дитячого душею відчули біль матерів, що втратили своїх дітей, котрі в пам’яті нащадків житимуть вічно.На закінчення години реквієм діти у жалобі схилили голови. Кожен з читачів  торкнувся  вогню - частинки вічного. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведуча запалила свічку і передала  її учням по колу. Свічку передали  з  рук в руки
Вона наголосила ,щосвітло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Немає коментарів:

Дописати коментар