вівторок, 7 квітня 2020 р.


#Бібліотечна музична вітальня: «Пісня батьківського краю»
   Із прапрадідівських часів до нас прийшли пісні… Багато століть лунають вони над нашою землею, як живий голос далеких предків. Скільки пісенних скарбів зберегла пам’ять українського народу, пронесла їх через криваві січі, життєві завірюхи. Здається, що всю щедрість обдарування, всю красу і благородство душі, всю ніжність і ласку, весь високий і гордий політ думки виражає саме пісня.    
     Народні пісні володіють чудовою здатністю полонити людські серця, підносити настрій, окрилювати бажання, надихати у праці, овіювати радістю відпочинок, розраджувати в горі, тамувати душевні болі, множити сили в боротьбі. Без народної пісні взагалі немислиме повнокровне духовне життя трудової людини. До пісні звертаються колективно і поодинці, і в будень, і в свято, старі й молоді. Звертаються при найрізноманітніших життєвих нагодах і душевних зворушеннях.
   Сила пісні – невичерпна. Ще древні елліни створили надзвичайної поетичності міф про співака Орфея, який своїми піснями приборкував диких звірів, змушував рухатись дерева і скелі. Про силу пісні можна сказати й легендою нашого народу про живу воду, котра дарує людям безсмертя. Пісні і є та жива вода.
   Тож запрошую Вас шановні друзі у Приютівську бібліотечну музичну вітальню з вокальним колективом : «Надія», Цукрозаводського Будинку культури.





Немає коментарів:

Дописати коментар